Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! İşte son detaylar...

Gündem

Sakarya'da bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle birçok yerden yaralı ve ölü sayısına ilişkin farklı rakamlar verilirken Bakan Koca 2 kişinin hayatını kaybettiğini 73 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durum hakkında bilgilendirmede bulundu. 

2 CAN KAYBI 73 YARALI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlama ile ilgili şu ifadelere yer verdi: 

"Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var."

KİMYASAL GAZ UYARISI 

Ayrıca  Kızılay Başkanı Kerem Kınık çevrede yaşayan vatandaşları kimyasal gaz konusunda uyardı. Kınık açıklamasında, "Sakarya Hendek'te patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz" dedi.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.