Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Radyoaktif sızıntıdan Türkiye etkilendi mi?

Gündem

Rusya’daki Mayak kullanılmış yakıt tesisinden yayılan radyoaktif sızıntı Türkiye'yi ne kadar etkiler?

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Başbakan Binali Yıldırım'a Rusya’daki Mayak kullanılmış yakıt tesisinden yayıldığı ortaya çıkan radyoaktif sızıntının Türkiye'yi ne kadar etkilediğini sordu.


Radyoaktif sızıntıyı meclis gündemine taşıyan Karadeniz, "Başta Karadeniz bölgemizde olmak üzere vatandaşlarımızı endişelendirmektedir. Bu konuda kamuoyuna yeterli açıklama yapılmadığı gibi gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı da bilinmemektedir” dedi.

SAMSUN –SİNOP-İSTANBUL HATTI

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama beklediklerini hatırlatan Karadeniz, Rus basınında Samsun  ve Sinop'tan İstanbul'a kadar yayıldığı belirtildiğini söyledi.

“Türkiye’de de bu sızıntından etkilenen bölgeler olduğundan endişe edilmektedir" diyen Karadeniz, Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti;

"Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu neden sessizliğe bürünüp bir açıklama yapmamaktadır? Türkiye’deki ilgili kurumların konuyla ilgili yaptığı bir açıklama ya da yayınladığı bir ölçüm raporu neden bulunmuyor? Konu bu kadar acil ve insan sağlığı için önemliyken, Türkiye’ye radyoaktif bulaşmış yağmur yağıyor mu yağmıyor mu? Radyoaktif bulutlar Türkiye üzerinden geçti mi? Yağan yağmur, radyoaktif bulaşıklı mı? Rutenyum yüklü bulutlar Türkiye’de hangi bölgelerden geçti? Yağmurda kalmanın insan sağlığını tehdit edebileceğine dair neden kesin bir açıklama ya da uyarı bulunmuyor? İnsanlarımız neden bilgilendirilmiyor?  İlgili kurum ve kuruluşlar hangi önlemleri aldı? İnsan sağlığını tehdit edecek düzeyde bir kirlilik var mıdır? Bununla ilgili açıklama ne zaman yapılacak?"
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.