Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Otobüs yolculuğunda sistem değişiyor!

Gündem

Hükümet, terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında otobüs yolculuğuna yeni düzenlemeler getiriyor. 

Güvenik tedbirlerinin artırıldığı yeni sistemde artık otogarlarda da havaalanındaki işlemler yapılacak.

Buna göre;

- Kimliksiz bilet satılmayacak ve biletlerin üzerine TC kimlik numarası işlenecek, otobüslerde yer alacak akıllı el cihazlarıyla, satılan tüm biletler TC kimlik numaralarıyla eşleştirilecek.

- Otobüslere binerken bilet ve kimliklere tek tek bakılacak,yoldan binen yolculara otobüs içindeki bilet satışları da akıllı el cihazlarıyla yapılacak ve alınan bu bilgiler hemen İçişleri Bakanlığının veri tabanına gidecek. 

- Denetim, yolüstü kontrol istasyonları tarafından yapılacak. 

- Otogar giriş-çıkışlarında, tıpkı havaalanlarındaki gibi iki ayrı kontrol noktası oluşturulacak. Yolcu uğurlamaya gelenler güvenlikten geçirilecek ancak ikinci noktaya giremeyecek. 

Her otogarda olacak

Konu ile ilgili olarak bilgi varn Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs bagajları için de uçaklarda olduğu gibi kişilerin eşleştirileceğini belirterek, "Biz bu sistemi yurtdışı otobüslerde kullanıyoruz, yurtiçinde de hayata geçirmek istiyoruz. Yeni uygulama kapsamında her yolcunun bagajı X-Ray cihazından geçirilecek ve bir bagaj numarası olacak. Şu anda Kocaeli Otogarı'ndan X-Ray cihazları var. Bu, her otogarda olacak. İleride de uçaklardaki gibi bagaj eşleştirmeye başlayacağız. Yoldan binenlerin bagajları da üst tarama cihazlarıyla aranacak." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.