Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Otobüs şarampole yuvarlandı: 6 ölü 35 yaralı

Gündem

Amasya'da Samsun istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada 6 kişi hayatını kaybederken 35 kişi ise yaralandı.

Samsun Haber - Amasya'da Samsun istikametine gelen otobüs şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre şoför ile birlikte 6 kişi hayatını kaybederken 35 kişi ise yaralandı.


Kaza ile ilgili edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Ordu-Giresun istikametine gitmekte olan 52 DC 448 plakalı yolcu otobüsü, Amasya'nın Merzifon ilçesi Kayadüzü mevkiinde şarampole yuvarlandı.


Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yan yatan otobüsteki cenazeler sıkıştırkları yerden çıkartılırken yaralılar ise Amasya merkez, Merzifon, Suluova ve Samsun'daki hastanelere sevk edildi. 2 yaralının durumlarının ağır olduğu belirtilirken, yaralılardan birinin kopan eli sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

İkinci şoför, yaşanan kaza ile ilgili olarak, "Ben yatıyordum. Şoför arkadaşın önüne araba çıkmış. Ona vurmayayım diye kendini öldürdü" dedi.


6 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.