Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Okullar için flaş karar!

Gündem

Artık okullarda yardımcı kitap isteme devri kapandı. Artık yardımcı kitap isteyen, kitaptan ödev veren, sınavda soru soran öğretmen ve okullara soruşturma açılacak.

Devletin verdiği kitapların haricinde özel yada devlet okullarından kimse yardımcı kitap isteyemeyecek. Yardımcı kitap vasıtasıyla öğrencilerin hükümlü tutulduğu her olayda öğretmene ve okula soruşturma açılacak.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın imzasıyla alınan karar şu şekilde, "Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin ‘Öğrencilere aldırılmayacak kitaplar’ başlığı altında yer alan 37. maddesinde ‘Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz’ denilmektedir. Bakanlığımızca daha önceden yapılan duyurulara rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallarin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı, bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları" ifadelerini kullandı.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.