Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Öğretmenler bedelli askerliği ne zaman yapacak?

Gündem

Bedelli askerlik yapacak olan binlerce öğretmeni sevindiren haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının ortak çalışmaları doğrultusunda öğretmenlerin bedelli askerlik süreçleri yeniden düzenlendi.

Bedelli askerlik başvurusunu tamamlayan yüzbinlerce kişi 21 günlük temel askerlik eğitimi için beklemeye geçti. Merak edilen soru ise bedelli askerlik başvurusu yapan öğrenciler, öğretmenler, adli görevliler ve doktorların 21 günlük temel eğitimi ne zaman alacağı yönünde. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı konu ile ilgili ortak girişimlerde bulundu.

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Öğretmenlerin 21 günlük temel askerlik eğitimi ile ilgili yapılan açıklamada, eğitimin yarıyıl ve yaz tatilinde yapılacağı belirtildi.

İlgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce celp dönemi gelen ve temel askerlik eğitimi için çağrılan öğretmenlerin durumu konusunda da yeni bir adım atıldı. Millî Eğitim Bakanlığının Millî Savunma Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, söz konusu düzenleme öncesinde kalan öğretmenlere de erteleme başvurusu imkanı getirildi. Temel askerlik eğitimine çağrılan öğretmenler, bağlı bulundukları askerlik şubelerine başvuruda bulunarak temel askerlik eğitimlerini ilgili planlamaya göre yarıyıl veya yaz tatiline erteleyebilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.