Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Migros ünlü market zincirini satın alıyor

Gündem

Makro Marketler zincirine bağlı Uyum Marketleri ile ilgili olarak Migros'tan açıklama geldi.

Migros, Makro Marketler zincirine bağlı Uyum Marketleri satın almak için görüşmelere başladığı yönündeki haberler ile ilgili açıklamada bulundu ve temasların 'ön görüşme' aşamasında olduğunu belirtti.

Migros'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirmektedir. Bu kapsamda, Makro Market A.Ş. ile ağırlıklı olarak Uyum Marketler için yapılan görüşmeler ön görüşmeler niteliğinde olup bu yönde Şirketimizce alınmış bir karar ya da mevcut durumda kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır" denildi.

MAKRO'NUN SAMSUN'DA 22 ŞUBESİ VAR

Samsun'da 22 şubesi bulunan Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Makro Market, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. 

Türkiye genelinde 253 mağazası ve 6 bin 500 çalışanı bulunan Makro Market A.Ş. için nasıl bir karar alınacağı merak konusu. 1.7 milyar lira cirosu bulunan şirketin ortaklarından Şeref Songör, "Batık durumda değiliz. 2-3 aylık süreye ihtiyacımız var" demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.