Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adliyede

Gündem

Halk TV'deki konuşmaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ifade vermek için polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, ifade vermek için polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, savcılığın ifadeye vermeye çağırması üzerine adliyeye getirildi.

Akpınar ile Gezen, Kadıköy'deki evlerinden sabah saatlerinde alınarak, polis eşliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.
Akpınar, "Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi.

Akpınar'ın ardından Müjdat Gezen de sürece dair Oda TV'ye konuştu. "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim" bilgisini veren Gezen, "Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Akpınar, "Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür" demişti.
Müjdat Gezen ise "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" ifadesini kullanmıştı.

Bu sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tehdit olarak yorumlanmış, Erdoğan, 'sanatçı müsveddeleri' olarak nitelediği Akpınar ile Gezen'in yargıda bedelini ödeyeceklerini söylemişti.

İstanbul Anadolu savcılığı Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.