Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kurban eti nasıl saklanmalı?

Gündem

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdüren vatandaşlara uzmanlardan öneriler var. Kurban kesimi sonrası etin saklanma aşamalarında dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor.

Günler sonra islam alemi Kurban Bayramı’na giriş yapacak. Kurban kesimi yapmak isteyenler ise kurbanlıklarını aldı. Almayanlar ise son pazarlıklarını yapmak için pazarların yolunu tutuyor. Peki kurbanlıkların kesimi sonrası etlerin saklanması nasıl olmalı? İşte uzmanından tavsiyeler.

Etleri soğutmadan buzbolabına koymayın

Özellikle etin soğutulmadan bozdolabına konulmaması yönünde uyarıda bulunuluyor. Kanının iyice akıtılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kurbanın kesildikten sonra 2-3 saat asılı kalmasının öneminden bahsediyor.

Etlerin kesildikten sonra naylon poşet yerine porselen ve çelik tepsilerde üzerleri streçlerle kapatılarak muhafaza edilmesi gerektiği önerilen tavsiyeler arasında yer alıyor. 

Etin parçalanmasında satır kullanılmasının sakıncasından bahsetti

Kasap ustası Fikret Mutlu, "Muhafaza edilecek eti parçalarken çok satır kullanmayacaksın. Ne kadar satır kullanılırsa kemik o kadar çok parçalanıyor. Böyle olunca kemiğin içindeki ilik boşalır ve etin dayanma süresi azalır" ifadelerini kullandı. 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.