Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kılıçdaroğlu'ndan Bületn Arınç'a: Edep nedir bilir misin sen?

Gündem

YİK Kurul üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile Yıldırım Akbulut'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları toplantıda maaşları 13 bin TL'den 18 bin TL'ye çıkarıldı. Yapılan zamma birçok vatandaşın tepki göstermesi üzerine Bülent Arınç, "Edepsizler" diyerek sert çıkmıştı. Bülent Arınç'ın edepsizler açıklamasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Edep nedir bilir misin sen?" dedi. 

Bülent Arınç'ın maaşına 5 bin lira zam yapılmasının ardından vatandaşlar tepki göstermişti. Tepkilere katıldığı bir televizyon programında sert çıkan Bülent Arınç şu ifadelere yer vermişti:

“Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?”

Arınç, neden Erdoğan’ın yanında yer aldığına dair soruya ise, “Bu benim hem insani bir görevimdir hem de İslami bir görevimdir. Ben onlar için kıymetli bir insanım onlar da benim için kıymetli insanlardır.” 

EDEP NEDİR BİLİR MİSİN SEN?

Bülent Arınç'ın "Edepsizler" çıkışına ilişkin partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi: 

“Bülent Arınç Senin aldığın aylığı vatandaş veriyor. Vatandaş bu soruyu soracak sana. Suyu açarken 5 çeşit vergi ödüyoruz. Çocuğuma bez alırken vergi ödüyorum. 13 bini beğenmiyorsun 18 bine çıkıyor. Sonra çıkıp vatandaşa edepsiz diyorsun. Edep nedir bilir misin sen ?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.