Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Karadenizin yeni havalimanı için dolgu çalışmaları başladı

Gündem

Karadeniz'de tıpkı Ordu-Giresun Havalimanında olduğu gibi denizi doldurularak yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmaları başladı.

Karadeniz'e denizi doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanın ardından aynı şekilde inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanının deniz dolgusuna başlandı. Havalimanının temeli 3 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.


Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy sahilinde 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş dolgu kullanılarak inşa edilecek olan havalimanına günlük 83 bin ton dolayında taş nakli planlanıyor. 


Havalimanı inşaatında taş nakliye kamyonlarının trafiği aksatmaması için ise Pazar Tüneli üzerinden geçilecek yeni yol kullanılacak. Havalimanında en derin yeri 22 metre olmak üzere 17 metrelik bir dolgu yapılacak. Havalimanı tamamlandığında yılda 2 milyon kişiye hizmet verecek.


1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak olan Rize-Artvin Havalimanı inşaatı Cengiz İnşaat-Aga Enerji İş Ortaklığı ile hayata geçirilecek.


Havalimanının 29 Ekim 2020'de tamamlanması öngörülüyor.


İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.