Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kadroya giremeyen taşerona umut

Gündem

Kadro dışı kalan taşeron işçiler için sendikaların çalışmaları devam ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2 Ocak tarihinde başlayan taşerona kadro başvurularında sona yaklaşılıyor. Kadro dışı kalan yaklaşık 50 bin KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) düzenlemeye gidilmesini istiyor.


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "81 ildeki Türk-İş il temsilcilerini, bölge başkanlarını ve genel başkanlarını Ankara'ya çağırdık. Bütün taleplerimizi bakanlara ileteceğiz. Çünkü bu düzenleme ile asıl işler dışarıda kalırken, yardımcı işler kadroya girdi" dedi.


"KİT'LER İÇİN BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜK"

Ergün Atalay, geçen pazar Başbakan Binali Yıldırım ile konuyu görüştüklerini belirterek, "Daha önceki görüşmelerimizde bu personelin kadro kapsamına alınacağına dair ümidimiz artmıştı. Bu devam ediyor. Kadro bu 50 bin işçinin de hakkı ve elimizden geleni yapacağız" açıklamalarında bulundu.


KİT İŞÇİLERİ KADRO İÇİN BEKLİYOR

Sendikalar, KİT işçilerin de kadro alabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Posta'nın haberine göre talep kabul edilirse, TCDD, Elektrik Üretim AŞ, TEDAŞ, Kömür İşletmeleri, DHMİ, BOTAŞ, Çaykur gibi 55 kurumda çalışan işçilere kadro imkanı doğacak. Konu ile ilgili bekleyiş devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.