Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kadro alan taşerona yüzde 10 zam yapılacak

Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçen taşeron çalışanların zam ve izinlerinde düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron çalışanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu, kadroya geçen çalışanlara yüzde 10 zam yapılacağını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, "4 C'den 4 B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz" dedi.

Taşerona kadro çalışmalarında bu hafta son viraja girildiğini belirten Sarıeroğlu, "Çalışmalarımızda Allah'a çok şükür büyük bir aksaklık yaşamadık. Biraz algı operasyonlarına, bilgi kirliliklerine maruz kaldık ama sağlıklı bir şekilde yürütmüş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sarıeroğlu, 4C'den 4B'ye geçişlerle ilgili olarak ise, "Dün akşam itibarıyla 4C'den 4B'ye geçecek kardeşlerimizle ilgili de kararnamemiz Resmi Gazete'de yayımlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışı ile izin sürelerini düzenleyerek 4C'den 4B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Dün yaptığımız Kamu Personel Danışma Kurulu'nda bu konularla ilgili adım attık" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.