Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşten atılan işçiye imza oyunu

Gündem

Çalıştığınız kurumdan işten çıkarılma durumunuzda imza atacağınız belgeye dikkat etmenizde fayda var. Zira atmış olduğunuz imzanın ve belgenin tek başına hukuki geçerliliği olmayabilir.

Öncelikle bir işyerinde çalışıyorsunuz ve kurum tarafından işinize son verildi. İşvereniniz size ‘’tüm haklarımı aldım’’ yazılı ibraname imzalatmak istedi tazminat ve alacaklarınıza binayen.  Söz konusu kağıdın geçerliliğinin olup olmadığını iyi bilmekte fayda var.

Borçlar kanunun da ibranamelerin nasıl olması gerektiğine dair açıklamalar yer alırken konu hakkında bilgi sahibi olmayı ihmal etmemek önemli. 

Yazılı olması gereken ibranamelerin işten çıktıktan 1 ay sonra imzalanması gerekiyor. İşçinin hakları yasa gereği banka aracılığıyla ödenmesi gerekiyor. Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra imzalanma gerçekleşiyor.

İşverenin de tüm hakları teslim ettiğine dair belge sunması şart. Haklarınızı aldığınıza dair elinizdeki yazı tek başına bir anlam ifade etmiyor. İbranamedeki  tüm işlemlerin açık ve madde madde yazılması gerekiyor.
 

Kaynak: Faruk Erdem / Yeni Asır

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.