Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşte beklenen taşeron açıklaması

Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 900 binin üzerinde 4D taşeron işçiyi çok yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kadrolu yaşama geçemeyen taşeron işçilerin yüzde 70’lik kısıtlarına takılan işçilerin durumlarına karşı dikkatleri çekti.

Milletvekili soruları:

Komisyonda bakan Lütfi Elvan’a karşı Erhan Usta; ‘’ taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmesinden sonra KİT’lerde çalışma hayatına devam eden, bakanlık sorumluluğuna yer alan, hastane yönetimine çalışan, mutfakta istihdam eden, şoför olarak istihdam edenler için kadrolu yaşam gelmedi. Bu alanda ciddi haksızlıklar ve mağduriyetler var. Bunlar için bir şey yapılacak mı, bu sene kadrolu yaşama alınacaklar mı? ‘’ şeklinde sorularını yöneltti.

Ardından Süleyman Girgin; ‘’ 696 sayılı KHK kapsamında kamu geçişleri için personel istihdamına dayalı hizmet alımlarında personel çalışmalarına dayalı hizmet alım sözleşme şartları kapsamı gelirken yaklaşık maliyetlerin yüzde 70’lik kısmı asgari işçilik maliyeti ile beraber aynı yemek ile yol giderleri dahil işçilik gider oluşma şartı aranmıştır.

 Yüzde 70 şartını cihazlı malzeme ihalelerinde çalışan araç cihaz ya da malzeme gideri çok sayıda geçiş haklarından yararlanamadılar. Mağduriyetin önlenebilmesi adına çalışmalar gelecek mi?’’ sorusunu yöneltti.

BAKAN LÜTFİ ELVAN'DAN AÇIKLAMA:

Hazine ve maliye bakanı Lütfi Elvan kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. ‘’ Sayın Usta KİT’ler için istihdam eden taşeronların kadrolu yaşama geçişleri sağlanmadı. ‘’ şeklinde dile geldi. Vekillerden yöneltilen sorulardan bir tanesi de 4B kapsamı için geldi. Bu konu hakkında 2021 yıl programında bu noktada yeni bir çalışma söz konusu bile değil. Konu için arkadaşlarımız yeniden bakabilir. Gözden geçme, değerlendirme ve buna yönelik net şekilde cevapların iletilmesi söz konusu olacaktır tarzında yanıtlar eklendii.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.