Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Her daireye otopark zorunluluğu geliyor

Gündem

Otopark alanında yapılan yeni düzenlemede 3 daire için en 1 otopark zorunluluğu şimdilerde her daire için getiriliyor.

Konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma üzerinde duruyor. 3 daire için en az bir otopark yapılma zorunluluğu varken şimdilerde  her daireye otopark zorunluluğu geliyor.

1 Ocak’tan itibaren devrede

Hazırlanan taslakta otopark bedeliyle alakalı da bir düzenleme yapılırken hazırlanan metin içerisinde belirlenen alanda otopark kurulumu mümkün olmadığı halde yönetmeliğe uygun olarak otopark bedeli isteneceğine dair ifadeler yer alıyor. Uygulama 1 Ocak tarihi itibariyle devreye girecek.

Kimi otoparklarda yürüme mesafesi dikkate alınacak

Zorunlu otoparklar için yürüme mesafesinin 250 metrekare olması gerektiği şartı getirilirken apartmanlar, yaşam alanları gibi yerlerde otopark kullanım ihtiyacının bina bünyesinde karşılanması zorunlu olduğu açıklandı.

Yaşam alanlarına göre otopark alanları oluşturulacak

Otopark düzenlemesinde her daireye bir otopark düşerken bu durum dükkan,  mağaza, hastane gibi yerlerde metrekareye göre otopark yeri ayrılması gerekiyor. Örneğin otellerde her 3 odaya, hastanelerde 75 metrekareye, alışveriş merkezine 20 metrekareye otopark alanı ayrılması zorunluluğu söz konusu. 

Yapı izni verilmeyecek

Kısacası yerleşim birimlerinin oluşturulmasında otopark alanlarına yer ayrılmadıkça yapı kullanım izinlerinin de verilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak: Gazetevatan

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.