Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Faik Öztrak'tan Berat Albayrak açıklaması

Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi açıklamasının ardından Albayrak'ı eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Tarihi süreci başarıyla yönettik diye atıp tutmak, olsa olsa damadın beni göndermeyin, bana bir şans daha verin çığlığıdır" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi konusunda yaptığı açıklamayı eleştirerek, konuşmanın Albayrak'ın "Beni göndermeyin" çığlığı olduğunu ifade etti.

İYİ VE BAŞARILI BİR YIL OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Önümüzdeki 1 yıl bugün yaşananların meyvesini toplayacağımız iyi ve başarılı bir yıl olacak. Türkiye tarihi bir yılı etkin ve başarılı bir şekilde yönetti. 

Haziran ayında ilk kez yıllık cari fazla verilecek. Türkiye'nin bütçe ve bütün diğer ekonomik hedefleri açısından yılın ikinci yarısı çok daha pozitif olacak."

ALBAYRAK'A TEPKİ 

Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Faik Öztrak şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomi son 9 aydır daralıyor. Üretim yok. Yatırım yok. İşsizlik zirve yaptı. İthalat durdu. Bu durumda cari denge fazla veriyor diye sevinmek, tarihi süreci başarıyla yönettik diye atıp tutmak, olsa olsa damadın beni göndermeyin, bana bir şans daha verin çığlığıdır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.