Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Erdoğan’ın sözleri sonrası herkes e-devlet’e akın ediyor!

Gündem

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Kahramanmaraş İl Kongresinde "Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar ama şimdilik ihtiyaç yok" demesi üzerine birçok vatandaş sefer görev emri nasıl, nereden sorgulanır araştırmalarına başladı.

Kahramanmaraş İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar ama şimdilik ihtiyaç yok" demesi üzerine birçok vatandaş, internetten merakla Sefer görev emri nasıl, nereden sorgulanır? gibi sorularla araştırmaya başladı.

Sefer görev emri nasıl sorgulanır?

Sefer görev emri sorgulama işlemi için en yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek yada E-devlet uygulamasından kontrol edebilirsiniz.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Nasıl iptal olur?

Sefer görev emriniz, sağlık kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK’da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu almanız halinde iptal edilecektir. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.