Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Erdoğan'ın maaşına rekor zam

Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2019 yılı için ayrılması öngörülen 2.8 milyar TL’lik bütçe ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşı yüzde 26 yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2019 yılı için ayrılması öngörülen 2.8 milyar TL’lik bütçenin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda hazırlanan genel bütçe önerisi içindeki brüt maaşını, bir önceki yıla göre yüzde 26 arttırdı. Böylelikle Erdoğan'ın maaşı 74 bin 500 liraya yükseldi.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve toplamda 2 milyar 818 milyon 899 bin TL’lik Saray bütçesinin ayrıntıları şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; Başkanlık sistemi ile birlikte genel bütçeyi hazırlama yetkisini de eline aldı. Genel bütçenin içinde Cumhurbaşkanlığı 2019 bütçesi de, Cumhurbaşkanı ödeneği kalemini de Cumhurbaşkanlığı belirledi. Buna göre Erdoğan’ın brüt maaşı, bir önceki yıla göre yüzde 26.2 zamlandı. Erdoğan’ın aylık brüt maaşı 2018 yılına göre 59 bin TL’den 74 bin 500 TL’ye çıktı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.