Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Erdoğan Hindistan'ı uyardı

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan gezisinde önemli görüşmelerde bulundu ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, Hindistan'ı FETÖ konusunda kesin bir dille uyardı ve teröre karşı ortak adım atmaları gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurtdışı gezisine Hindistan'da devam ediyor. Erdoğan, Hindistan Başbakanı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, "İki dost ülke olarak terör örgütlerinin irademize pranga vurmasına asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından konuşan Hindistan Başbakanı Modi, "Türkiye ile teröre karşı birlikte mücadele etmeye hazırız. " açıklamalarında bulundu.

Erdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında 24 Nisan 2017 tarihinde Hindistan'da gerçekleşen ve Hint görevlilerinin ölümü ile sonuçlanan saldırı ile ilgili olarak, "Terör saldırısında hayatını kaybeden Hint güvenlik görevlileri için taziye dileklerimi ifade ermek isterim" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında en dikkat çeken nokta ise FETÖ ile ilgili olan bölümdü.

ERDOĞAN'DAN HİNDİSTAN'A UYARI

Erdoğan, FETÖ'nün en tehlikeli terör örgütleri arasında yer aldığını ve dost ülkelerde atılacak ortak adımlarla birlikte bu tehdidin ortadan tamamen kaldırılacağını belirtti. Erdoğan'ın Hindistan ziyaretindeki asıl amaç ise iki ülke arasındaki ticari ilişkileri iyileştirmek olarak belirtildi. Hindistan'ın ekonomik ve insani gücü ile birlikte ortak stratejik adımların atılabileceğinin altı çizildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.