Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Enver Yılmaz: 'Ordulular ceza yemelerine rağmen sisteme sahip çıktı'

Gündem

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in kaldırılmadığını, sadece yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapıldığını belirterek, 'Ordulular ceza yemelerine rağmen sisteme sahip çıktı' dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in Ordu ili ile gündeme geldiğini ancak kamuoyunda konuşulan yanlışlıkların Ordu için olmadığını belirterek, “Bizde 30, 40, 50, 60 ile ceza yiyen kimse yok. En az ceza sınırımız 77’dir. Osmancık ve Afyon’daki örnekler sanki Ordu’da yaşanıyormuş gibi gösteriliyor. TEDES’le ilgili bir kanun değişikliği yapıldı ve yüzde 30’luk yatırımcı ile belediye ortaklığındaki pay yüzde 15’e düştü. Kanun değişikliği sonrasında ise bakan değişikliği yaşadık. Yeni Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bayramda bu konu hakkında yaptığı açıklamasını sonradan düzeltti. Sayın Bakanımız TEDES’in kaldırılmadığını ve yönetmeliğin çıkarılarak yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı, yani TEDES uygulaması bundan sonra da devam edecek. Ordu’daki TEDES uygulaması ise yeni yönetmeliğe de gayet uygundur, biz sadece kırmızı ışık ihlali ve sürat yapanlara ceza yazdık. Yeni düzenlemede arka arkaya ceza kesilmeyecek, bizde zaten arka arkaya ceza yazılmıyordu. Bir hafta, 10 gün sonra TEDES devam edecek ve bundan sonra işin muhatabı da İçişleri Bakanlığı’dır” dedi.

ORDULULAR SİSTEME SAHİP ÇIKTI

TEDES uygulamasının çevre yolu hizmete girene kadar bir rahatlama sağlayacağını belirten Başkan Yılmaz, “Aslında sormak lazım neden hep Ordu tartışılıyor. Çünkü Samsun’un çevre yolu var, Giresun, Trabzon ve Rize’de sahilden geçen çevre yolu var, ama Ordu’da çevre yolu yok. TEDES ile trafikte yüzde 35 rahatlama yaşandı ve en güzeli de tüm Ordulular ceza yemelerine rağmen bu sisteme sahip çıktı. Çevre yolu hızla ilerliyor, tamamlandığında bu konular da artık tartışılmayacaktır.” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.