Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Emekli Subay Alımına Yoğun İlgi

Gündem

Emekli subay ve astsubayların tekrarda Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmesine dair kararın alınmasının ardından Bakanlık başvuru yağmuruna tutuldu.

Milli Savunma Bakanlığı FETÖ yüzünden personel kısmında gelen açıkları kapatmak ve daha iyi eğitim vermek için emekli olmuş ve isteyen subay ile astsubayları tekrardan bünyesine dahil etmek istiyor. Bu görevlendirme 2020 yılına kadar devam edecek. Bu kadrolara başvurup başvuruları olumlu sonuçlanan emekli askerlere emekli aylıklarının yanında ek ücrette ödenecek. Subaylar 3,170 TL, astsubaylar ise 2,747 TL alabilecek.

Kaç Kişi Alınacak?

MSB Personel Genel Müdürlüğü tarafından alınan başvurular için adaylar şahsen bilgilerini iletmek zorunda. Bakanlık yetkilileri öncelikle 100 personel alımının planlandığını; ancak alımı 250’ye kadar çıkabileceğini belirtiyor. Başvuruların ardından yapılacak güvenlik soruşturmalarının arından Milli Savunma Bakanı, Müsteşarı, iki sivil ve asker olan müsteşar yardımcıları kararı verecek. Alınacak kişilerin ise İstanbul ile Ankara’da görevlendirilecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.