Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

e-Devlet'ten yeni uygulama: e-taşınma

Gündem

e-Devlet'te yeni bir uygulama daha geliyor. e-taşınma ile birlikte adres, doğalgaz, elektrik, su aboneliklerinin taşınması işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

e-Devlet'te, soyağacı, miras ve şehit sorgulamanın ardından şimdide e-taşınma işlemleri yapılabilecek. Yeni uygulama ile birlikte taşınırken yapılan adres, doğalgaz, elektrik, su aboneliklerinin taşınması işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, taşınma hizmetlerinin e-Devlet üzerinden tek ekranla yapılabileceğini söyleyerek, "Taşınacak kişi e-Devlet'e girdiğinde bazı bilgiler otomatik olarak önüne gelecek. Hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyabileceksiniz. Aynı şekilde elektrik, su gibi tüm abonelik hizmetleri de buradan yapılacak" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ ABONELİKLERİ e-DEVLET'TE

Kılıç, sistemin entegrasyonu için Milli Eğitim Bakanlığı ve abonelik gerektiren elektrik, su, doğalgaz gibi firmaların bilgi işlem ve strateji daire başkanlıkları ile bir araya geleceklerini dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.