Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlış yaptık, idamı kaldırdık

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine devam ediyor. Zonguldak'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri cezaevinde beslemek bile bana ağır geliyor" ifadelerini kullandı.

Zonguldak'ta gerçekleştirdiği mitingde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam konusuna değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"'İslam dünyasından kaynaklanan terör' kim diyor bunu bay Kemal... Senin ırkçı senatörden senin ne farkın var? CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın arkasından daha ne kadar gideceksiniz? 31 Mart işte bu adamın kullandığı ifadeler yüzünden bir beka meselesi...

(Yeni Zelanda'daki saldırı) Anadolu yakasında duracaksınız, Avrupa yakasında duramazsınız diyor? Sen kimsin? Bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz bunun da hesabını sormayı biliriz. Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri; ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Bizim parlamentomuz böyle bir karar verirse ben onaylarım."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.