Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çin'den Türkiye'ye Koronavirüs için 'Hızlı Tanı Kiti' geliyor

Gündem

Çin'den Türkiye'ye 2 milyon adet 'Hızlı Tanı Kiti' geliyor.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mecliste yaptığı Koronavirüs açıklamasında, "Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek." demişti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de yaptığı bilgilendirmede, Kovid-19 olası vaka tanımına uyan hastalarda solunum yolu numunelerinin referans laboratuvarda çalışıldığını, 16 ilde hizmet veren laboratuvarlarda değerlendirildiğini belirterek, "Laboratuvar sayımız kısa zaman içinde 25 ilde toplam 36'ya çıkacak.." ifadelerini kullanmıştı.


ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE 2 MİLYON KİT 

Çin’den 2 milyon yeni test! İlk parti bugün Türkiye'ye geldi. 15 dakikada sonuç verecek testler 3’er gün arayla iki kez yapılacak. Sebebi de negatif çıkan testin 3 gün sonra pozitif çıkabilme ihtimalidir.
Test kitleri, doktor reçetesi ile Koronavirüs şüphesi olan hastalara uygulanacak. 10-15 dakikada yüzde 90-95 doğru sonuç verilecek. Bugün 50 bini gelecek olan testlerin Pazartesi (23 Mart 2020) itibariyle hepsinin geleceği bildirildi. 

TÜRKİYE'YE 16 DOLAR YERİNE 4 DOLAR 

 Kitleri Türkiye’ye getiren firma, ilk 50 binlik paketi Türkiye’ye hibe olarak, diğer paketleri de 16 dolar olan fiyatı 4 dolara indirerek Türkiye’ye veriyor.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.