Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Berat Albayrak YAŞ üyesi oldu

Gündem

Yeni hükümet sisteminde Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak'a bir görev daha verildi. Albayrak, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi oldu.

Resmi Gazete'de 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Yeni kararnamelerle Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı'na bağlandı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak YAŞ üyesi olarak atandı.

BERAT ALBAYRAK YAŞ ÜYESİ OLDU

Devlet Denetleme Kurulu ve MGK yeniden şekillendirildi.  Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) yapısı ve Adli Tıp'ın da yapıları yeniden şekillendirildi. Kararname ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , askerliğini bedelli olarak yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da YAŞ üyesi oldu. YAŞ, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şura'yı toplayabilecek.

Tek adam rejiminden önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm önemli kararlarının alındığı YAŞ toplantıları Başbakan başkanlığında gerçekleştirilirdi. Toplantılara Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı, Jandarma Genel Komutanı ve TSK'nin orgeneralleri ve oramiraller ve üyeler katılabilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.