Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bedellide sunulan tasarı kabul gördü

Gündem

Bedelli askerlikte madde görüşmeleri sona erdi. Dövizli askerliği düzenleyen 1. madde ve bedelli askerliğin süresinin 21 güne indirilmesine yönelik sunulan tasarı, komisyonda kabul edildi.

Bedelli askerlik eğitim süresi 21 güne düşürüldü. Meclise sunulan tasarı ile birlikte bedelli askerlikte yapılacak olan 28 günlük eğitim 21 güne düşürüldü. Yurt dışından yaşayanlarında 2 bin euro karşılığında bedelli askerlik yapması kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hem kamuda hem de özel sektörde çalışanlar için düzenlemede izinli sayılacaklar diye şart koyduk. Burada çalışanlarımız celp dönemlerine müracaat eder ve askere giderse bunları izinli sayacaklar" sözcüklerine yer verdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlikteki yığılmadan dolayı böyle bir tasarı sunulduğunu belirterek, "Hem kamuda hem de özel sektörde çalışanlar için düzenlemede izinli sayılacaklar diye şart koyduk.

Burada çalışanlarımız celp dönemlerine müracaat eder ve askere giderse bunları izinli sayacaklar. 38 yaştan sonra gelenler için 2 bin euro, 38 yaş öncesi için bin euroyu, bunu eşitledik. 2 bin euro yaptık. Türkiye'de 15 bin TL'dir. Makul bir fiyatla bu mesele teklif edilmiştir. Askere gidenler izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlikle ilgili 25 yaş, 15 bin lira ve 21 günü içeren 2. madde, komisyonda kabul edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.