Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Balıkçılar açıkladı: Denizde Hamsiyi Tükettik

Gündem

Karadeniz'de hamsi türünün azaldığını söyleyen balıkçılar, "Bir ay sonra hamsi bulmamız zorlaşır. Çünkü denizde hamsiye tükettik" açıklaması yaptı.

Sinop'un Gerze ilçesinde balıkçılık yapan Mustafa Çelebi, hamsi sezonunun erken başlamasıyla denizdeki hamsinin azaldığını aktardı.

Av yasağının 1 Eylül'de  sona ermesiyle beklenen palamut türünün denizden çıkmamaması hamsi sezonunun erkene alınmasına yol açmıştı. Eylül ayında başlayan hamsi sezonu Karadeniz'deki hamsi türünün erken sona ermesini de beraberinde getirdi.

"BİR AY SONRA HAMSİ BULMAMIZ ZORLAŞIR"

Karadeniz'de bulunan hamsinin yaklaşık bir ay sonra tükenebileceğini ifade eden Mustafa Çelebi, “Şuanda hamsilerimiz Sinop çevresinde avlanıyor. İnceburun, Ayancık çevresinde avlanıyor. Birkaç sürü hamsinin başında 30-40 kayık olursa, yiyebileceğimiz hamsi kalmaz. Bir ayda palamut yerine tonlarca hamsi yedik, önümüzde 1-2 ay kaldı. Bir ay sonra hamsi bulmamız zorlaşır. Çünkü denizde hamsiyi tükettik. Tezgahlar günde 1 - 1,5 ton hamsi satıyordu, geçtiğimiz haftalarda Sinop’ta hamsinin fiyatı 5 TL’ye kadar düşmüştü. Şimdi ise 7,5 -10 TL arasında fiyatı değişiyor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.