Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakandan sert uyarı! Milyonlarca şoför şimdi yandı!

Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafikte araç kullananları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Hata tekrarında yeni cezalardan söz etti.

Ankara’da Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu’nda yapıldı.

Trafikte hatanın yeniden ihlali durumunda yeni cezalar var

Toplantıda araç sürücülerini yakından ilgilendiren durumlar konuşuldu. Trafikte kural ihlallerinin ikinci kez gerçekleşmesi durumunda yeni cezaların uygulanacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı ışık ihlalinde bulunan birinin para cezasıyla beraber ihlali yinelemesi halinde, kişinin belgesine geçici süreyle el konulacağını söyledi.

İçişleri Bakanı, Avrupa’da sıklıkla kullanılan ceza tolerans uygulanmasından bahsederken, tartışılmaya ve uygulamaya yönelik adımların atılması gerektiğini ifade etti. 

Emniyet şeridi ihlali yapanlara seslendi

Süleyman Soylu, ‘’Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirecektir. Bizim emniyet şeritleri mübarek, tren gibi herkesin geçtiği şeritler oluyor. Kimse kusura bakmasın, biz 15 bin aracı emniyet şeridinden geçmek için nitelendirmişiz. Şimdi buna bir çözüm getirdik. Bu 15 bin aracın dışındakiler de var. Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek.’’dedi.

Kaynak: Posta
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.