Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Soylu'dan tartışma yaratacak vatandaşlık açıklaması

Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu zamana kadar Türkiye'de toplam 380 bin Suriyeli çocuk doğduğunu belirterek, "Allah izin verse de Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemize sığınan Suriyeliler ile ilgili bazı rakamlar paylaştı. Şimdiye kadar ülkemizde 380 bin Suriyeli çocuğun doğduğunu belirterek,  "Benim ülkemde 380 bin (Suriyeli) çocuk doğdu. Allah izin verse de Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak. Bu çocuklarıTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapmak, yüzlerce yıl sonraya yapılabilecek en büyük kardeşlik yatırımıdır" dedi.

36 BİN SURİYELİ OY KULLANACAK

Bakan Soylu, bugüne kadar 36 bin reşit kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptıklarını belirterek, " Bu seçimde reşitlerden hesap ederseniz en fazla 36 bin kişinin oy kullanma hakkı var. Gizli kapaklı da bir iş yapılmıyor. Yani bir dönem çok şikayet edildi biliyorsunuz, 'En kabiliyetlileri yurt dışına gidiyor, başka ülkelere gidiyorlar, başka ülkelerde yaşıyorlar.' diye. Bunun üzerine biz bu çeteleyi yukarıdan aşağıya aldık ve çok ciddi bir çalışma yaptık. Hem Göç İdaresine hem de Nüfus ve Vatandaşlık İdaresine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.