Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Ağbal, taşeron işçilerle ilgili konuştu

Gündem

Taşeron işçilerin kadroya alınma beklentisi devam ederken konuyla ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan değerlendirme geldi. ‘’inşallah tatlıya bağlayacağız’ ’dedi.

Sayıları oldukça fazla olan taşeron işçilerin kadroya geçme beklentisi sürerken konu hakkında Bakan Ağbal’dan açıklama geldi.

Kamu ile ilgili konularda taşeron işçilerin hizmetlerinin olduğunu ifade eden Naci Ağbal, taşeron işçileri emekleri ve yürekleriyle hizmete katkı verdikleri şeklinde nitelendirdi.

Çalışmaların başlatıldığını söyleyen Ağbal, sözleşmeye dayalı model sunulduğundan bahsetti

Taşeron işçilerle alakalı yapılan çalışmalara da değinen Bakan Ağbal, konunun basit gibi göründüğünü söylerken zorlu bir içeriğe sahip olduğunun da  altını çizdi. Maliye Bakanı, sözleşmelerin çok farklı şekilde oluştuğunu, hizmet veren kişilerin sözleşme içeriğindeki konumlarının farklılığına değindi.

Bakan, toplumun beklentilerinin farkında olduklarını vurguladı

Aylarca yapılan çalışmalar sonucunda sözleşmeli modele dayalı bir model sunduklarını ifade eden Naci Ağbal, toplumun beklentisinin farkında olduklarını vurguladı. Bakanlığın çalışmalarının yakın zaman içerisinde ortaya çıkacağını belirtti. 

Ağbal, ‘’ Ben çok uzak olmayan vadede bu çalışmaların sona geleceğine inanıyorum. İnşallah tatlıya bağlayacağız."dedi.

Kaynak: Takvim
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.