Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

53 TL'ye sağlık hizmeti alınabilecek

Gündem

53 TL’ye sağlık sigortasından yararlanılabilecek. SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Açıkgöz, genel sağlık sigortası borcu olanlara seslendi. Açıkgöz, “Primler 53.33 liraya indi. Eski borçları da 53 lira üzerinden güncelledik. Üstelik gecikme cezası faizi, vade farkı da yok” dedi.


Yeni düzenleme ile birlikte 53 TL’ye sağlık hizmetinden faydalanılabilecek.


BORÇLAR AZALIYOR 

GSS’de daha önce uygulanan 71.10 TL, 426.5 TL ve 213.30 TL yerine 53.33 TL’lik tek prim ödemesi yapılacak. Ailede kişi başına düşen gelir 592.5 TL’nin altında ise primleri devlet ödüyor. Bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilerde sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. 1 Nisan 2018 tarihine kadar gelir testi yaptıranların GSS borç faizleri ve gecikme zamları silinecek.


CEZALARIN YARISI SİLİNİYOR

Ahmet Açıkgöz, mükelleflere başvuruları süren yapılandırma konusunda uyarılarda bulundu.
 

Ahmet Açıkgöz, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diğer primlerde asıllarına indirim yapılmazken, idari para cezalarına yüzde 50 indirim var" dedi. Yeni düzenleme ile birlikte  yapılandırmaya başvuranların, idari para cezası asıllarının yüzde 50'si ile gecikme cezası ve gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.