Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

2.el araba almayı düşünenlere galericilerden uyarı

Gündem

İkinci el araba piyasasında satıcılar, müşterileri nasıl bir araba tercih etmeleri konusunda uyarırken iyi bir ikinci el araç için en az 40 bin TL’yi gözden çıkarmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Araba almak herkesin hayali ve isteği.  Fakat bu durum ekonomik güçle alakalı. İkinci el araç piyasasında satış işleminde bulunan yetkili kişiler, vatandaşlara ikinci el araç hususunda dikkatini çekecek önerilerde bulunuyorlar.

Otomatik araçlar revaçta

İkinci el araba piyasasında otomatik şanzımanlı araçların  manuel araçlara göre daha fazla tercih edildiğini belirten uzmanlar,  tek problemin olası bir arıza durumunda ustasının azlığı gibi durumla karşılaşmak olduğunu iletiyor.

İyi bir ikinci el araç için 40 bin TL

20 yıldır mesleğin içinde olan Ahmet Çalım, 30 bin TL’nin altında kalan arabaların teknik ve donanımsal olarak sorunlar yaratabileceğine işaret ederken iyi bir ikinci el araç için en az 40 bin TL ücretin harcanmasına vurgu yaptı.

Araç satışında güven önemli

İkinci el araç satıcıları, araba satışlarında güven kavramının ön plana çıktığına vurgu yaparken kimi vatandaşların galericilerden araba almanın daha güvenli bulduğunu kaydetti.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.