Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yaz Saati Uygulamasıyla İlgili Bakanlıktan Açıklama Geldi

Genel

Enerji Bakanlığı çok tartışılan yaz saati-kış saati uygulamasıyla ilgili bir açıklama daha yaptı

Enerji Bakanlığı çok tartışılan yaz saati-kış saati uygulamasıyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Vatandaşlardan kimileri bu uygulamada yerinde derken kimileri ise uygulama bir an önce değiştirilmeli derken Bakanlık konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Yaz saati uygulamasına kışında devam edileceği haberi açıklandığı andan itibaren tartışmalar yerini hemen aldı. Sabahları erken kalkan insanların karanlıkta işe okula gitme durumunda kalması problemler yarattı. Tasarruf ediliyor mu yoksa edilmiyor mu ? diye konuşulurken bakanlık konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Tasarruf Sağlandı

Bakanlığın vermiş olduğu bilgide  tasarrufun sağlandığı söylenirken  “Yapılan çalışmalar neticesinde, yaz saati uygulaması tasarruf getirmiştir. Uygulamanın 5 ay boyunca sürdürülmesi ile mesai saatleri için daha fazla aydınlık sağlandığı tespiti elde edilmiştir. Özellikle İç Anadolu ve Doğu bölgelerinde akşam havanın geç kararması ve tüm ülke genelinde iş çıkışlarının aydınlıkta gerçekleşmesinden dolayı asayiş açısından olumlu etki sağlanmıştır” bilgilerine yer verildi.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.