Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Teröristler iki askerimizi yaraladı: Bu dağları onlara bırakmayacağız

Genel

Karadeniz'de PKK'lı teröristlerin iki askerimizi yaralamasıyla ilgili konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Asla bu dağları onlara bırakamayız, bırakmayacağız da” dedi. 

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi ile Trabzon'un Tonya ilçesi arasında yer alan kırsal alanda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 askerimiz yaralanırken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"HAYATİ TEHLİKELERİ YOK"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, konuyla ilgili Kürtün İlçe Jandarma Komutanlığında basın açıklaması düzenledi. Afrin operasyonunda hezimete uğrayan teröristlerin Türkiye'de eylem hazırlığında oldukları istihbaratını aldıklarını ve bu kapsamda uzun süredir bölgede operasyonlara ağırlık verdiklerini ifade eden Vali Memiş, "Uzun sürede bölgede hem Jandarma hem de Emniyet unsurlarımız arazide olduğu için Allah’a hamdolsun yapılan önemli istihbari çalışmalar neticesinde bugün itibariyle sıcak temas sağlandı. Şuanda operasyonumuz sürüyor. İki askerimiz ayağından hafifçe yaralandılar. Hiçbir şekilde hayati tehlikeleri yok. Bu çocuklarımız birebir çatışmaya giren askerlerimiz. Onlar şuanda Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edildiler. Orada her türlü müdahale kendilerine yapılacak” dedi. 

"BU DAĞLARI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ"

Teröristlerle yaşanan sıcak teması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilettiklerini belirten Vali Memiş, "Kendileri her zaman olduğu gibi bu operasyonda da bizim yanımızdalar. Bütün takviye güçler ve ekiplerimizle beraber yanımızda olduklarını ifade ettiler” diye konuştu. Bu dağların Gümüşhanelilerin olduğunu, bu dağlarda sayıları ne olursa olsun terörist değil vatandaşların gezmesini istediklerini dile getiren Vali Memiş, “Asla bu dağları onlara bırakamayız, bırakmayacağız da. Bu yaylalar, bu güzellikler bizim adeta yalancı cennet gibi gördüğümüz turizm destinasyonlarımız. Onun için vatandaşlarımız hiç endişe etmesin, müsterih olsunlar. Sayıları çok az olan bu terörist unsurları en kısa sürede bertaraf etmek azminde ve kararlılığındayız. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor, operasyona katılan bütün askerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.