Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tapuda işiniz mi var? Bu habere dikkat!

Genel

Tapu dairelerinde işleri olanlar için yeni bir uygulama devreye giriyor. Uygulama sayesinde bulunduğunuz yerden işlemlerinizi yönetebiliyorsunuz.

Kayseri Tapu ve Kadastro Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, tapuyla alakalı işlemler için tapu müdürlüklerine gidilmesine gerek olmadığını kaydetti. Web-tapu sürecinden söz etti.

Web-tapu sistemi ile yapılabiliyor


Taşınmazlarıyla ilgili olarak işlem yapmak isteyen kişiler, taşınmazlarını yönetmeyi tercih edenler web-tapu sistemini kullanabilirler. E-devlet sistemi ile beraber uygulamada sisteme katılan kişiler, taşınmazlarını görüntüleyebilme, bilgileri başkalarının da görebilmesine izin verebilme yetkisini verebilecek. Tapu sahipleri, sistemde yapacağı işlemlerde SMS ile bilgilendirilecek.


Büyükboyacı açıklamasının devamında ‘’ SMS ile bildirilen tapu harcı ve döner sermaye ücretini online olarak yatırarak Tapu Müdürlüğü tarafından imza için SMS ile bildirilecek randevu saatinde Tapu Müdürlüğü'ne giderek işlemlerini tamamlayabileceklerdir. Beyan tesis et seçeneği ile de dolandırıcılara ve sahteciliğe karşı Tapu Müdürlüğü'ne gitmeden sistem üzerinden taşınmazları üzerinde herhangi bir işlem yapılmaması için beyan verebileceklerdir.’’ dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.