Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Suriyelilere yardımı kesen Başkan Tanju hakkında soruşturma!

Genel

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimde CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, belediye bütçesinde Suriyelileri yapılan yardımı kesmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ilk icraatı Suriyelilere yapılan yardımı kesmek olmuştu. Gerçekleştirdiği icraat ile gündeme gelen Tanju Özcan hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. 

TAVRIMIZ NET 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçim öncesi verdiği vaadi yerine getirdiğini belirterek, "Tavrımız net, söylediğimiz net. Abdestimden şüphem yok" ifadelerini kullandı. 

İLK TALİMAT 'YARDIMI KESİN' OLMUŞTU 

Seçim öncesinde milletvekilliği yapan Tanju Özcan belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından  ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ yönünde talimat vermişti. 

Yapılan resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

”Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim." 

Kaynak: T24
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.