Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu? 

Genel

İstanbul'da kimliği başka illere kayıtlı olan Suriyeli vatandaşlar kayıtlı oldukları illere gönderilmeye devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayvaz, Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, İstanbul'da 15 gündür devam eden düzensiz göçmen denetimleriyle ilgili, "Şu anda kimliği olan, başka illerde kaydı bulunan Suriyelilerle ilgili herhangi bir gözaltı, geri gönderme merkezine alınma, sınır dışı edilme gibi bir işlem yok. Kendilerine verilen süre içerisinde kayıtlı oldukları kentlere dönmelerini bekliyoruz. Kayıtsız olan Suriyelileri de kamplara sevk edip, orada kayıt altına alma işlemlerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞUAN SINIR DIŞI KALMALARI MÜMKÜN DEĞİL 

Abdullah Ayaz, Türkiye'de kaydı olmayan Suriyelilerin sınır dışı edildiğine dair son dönemlerde haberler yayınlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da ifade ettiği gibi sınır dışı söz konusu değil. Bunu defaatle ifade ettik. Suriye'deki durumdan dolayı, Suriyelilerle ilgili şu anda hukuki olarak sınır dışı kararı alınması mümkün değil. Şu anda kaydı olmayan Suriyelileri kamplara sevk ediyoruz. Kamptaki kayıt işlemleri bittikten sonra da bir planlama dahilinde onların farklı illere sevkini sağlıyoruz. Başka illere kayıtlı olup fiilen İstanbul'da yaşayan Suriyeliler var. Onlarla alakalı İstanbul Valiliğinin verdiği bir süre var."
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.