Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Şehidin İsmine Aileden Muvafakat yok

Genel

Şehit Ömer Halisdemir’in isminin ve fotoğrafının çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından kullanılmasına aileden izin gelmedi. Muvafakat vermeyen ailenin başvurusu üzerine, Şehidin ismini ve fotoğrafını kullananlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismini artık isteyen herkes kullanamayacak.


ADI TÜM TÜRKİYE’DE KALPLERE YAZILDI
15 Temmuz gecesi  FETÖ Terör Örgütü’nce darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir’in adı, hatırası sonsuza dek yaşatılmak üzere başta bazı okullara ve çeşitli kurumlara da verilerek tüm Türkiye’de bir vefa örneği gösterilmişti. Ayrıca isteyen vatandaşlar tarafından da yeni doğan çocuklarına şehidin ismi verilerek, adı küçükten büyüğe milyonlarca insanın kalbine yazılmıştı.


AİLEDEN MUVAFAKAT  YOK
Ankara Valiliği, Şehit Ömer Halisdemir isminin ailesinin muvafakatı olmadan kullanılmamasına ilişkin bir duyuru yayınladı. Ankara Valiliğinin yaptığı yazılı basın duyurusunda şu bilgilere yer verildi;  15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir’in hatırası, başta bazı okullarımız olmak üzere farklı kurumlarda ismi verilmek suretiyle, ayrıca isteyen vatandaşlar tarafından da yeni doğan çocuklarına verilerek yaşatılmaktadır. Ancak Ömer Halisdemir ismine yönelik bu teveccüh ve ilgiden faydalanmak isteyen bazı kişi ve kurumların olduğu, ailenin Valiliğimize yaptığı başvurudan anlaşılmıştır. Bu çerçevede;  Şehit Ömer Halisdemir’in ailesi tarafından Valiliğimize yapılan başvuruda, Şehit Ömer Halisdemir isminin ve resminin;
1)    Filmlerde kullanılmasına,
2)    Reklamlarda araç olarak kullanılmasına,
3)    Kar amacı güden şirket ya da işletmelerde kullanılmasına,
4)    Vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kullanılmasına muvafakatlarının olmadığı, aksini yapanlar hakkında yasal yollara başvurulacağı bildirilmiştir.        Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 


(Emir Dursun Akar)
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.