Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Genel

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi (yerel seçim) için oy verme işlemlerine başlandı. Türkiye'de milyonlarca kişi yerel seçim için oylarını kullanmaya başlarken vatandaşlar sandıkların kaçta açılacağını ve sonuçların ne zaman açıklanmaya başlayacağını araştırmaya başladı. 

Türkiye 5 yıllık belediye başkanlarını belirlemek üzere sandığa gitti. Türkiye'de seçim saatleri 32 ilde 07.00-16.00 saatleri arasında yapılırken diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Aylardır süren seçim stresinin yanı Türkiye sandıkların açılmasını ve sonuçların açıklamasını merakla bekliyor. Peki oy sayımı ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YEREL SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Saat 18.00'a kadar radyo ve her türlü yayın organından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak. 

Radyo, TV ve her türlü yayın organları saat 18.00-21.00 arasında YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haberleri ve tebliğleri yayımlayabilecek. 

Saat 21.00'dan sonra yayın yasağa kalkacak ancak YSK tarafından uygun görülmesi durumunda saat 21.00'dan önce serbest bırakılması ön görülebilecek. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.