Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Rize'de sel felaketi: Havadan görüntülendi

Genel

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde günlerdir etkili olan sağanak yağış şiddetli şekilde devam ediyor. Rize'nin Muradiye beldesi ve Ordu'nun Ünye ilçesinin ardından şimdi de Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde sel felaketi meydana geldi. Aynı zamanda bir çok bölgede heyelan meydana geldiği öğrenildi.

Akkaya köyü mevkiinde şiddetli dere sularının taşıdığı taşların birikmesi nedeniyle Rize-Çamlıhemşin karayolu ulaşıma kapandı. Ayder Yaylası'na gezmeye giden yüzlerce yerli ve yabancı turist yolun tekrar trafiğe açılmasını bekledi. Olay yerine sevk edilen ekipler yolu tekrar trafiğe açmak için yoğun çaba sarf etti.

Sabah erken saatlerde karayolu trafiğe açılarak ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Sabah saatleriyle birlikte selin oluşturduğu tahribat havadan görüntülendi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu yaptığı açıklamada "Herhangi bir can ve mal kaybımız yoktur. 2 noktada bu akıntı geldi. En kısa zamanda yol normal olarak ulaşıma açılacaktır" derken, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz ise "Devlet olarak burdayız. Kısa süre içinde hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz. Herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Yıkılan evimiz yok" dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.