Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Öğrenciler evlerine dönmeye başladı

Genel

Yükseköğretim 2017-2018 döneminin son bulmasıyla birlikte öğrenciler gurbetteki evlerinden memleketlerine, baba ocağına dönemeye başladılar.

Üniversitelerde 2017-2018 öğretim yılının bitmesi ile birlikte öğrenci şehri olan Eskişehir'de daireler boşalmaya başladı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, öğrencilerin daireleri boşatması ile ilgili konuştu.

ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNÜYORLAR

Başkan Çelik, Eskişehir'in öğrenci yuvasını olduğunu belirterek, "“Eskişehir’imiz, herkesin bildiği gibi öğrenci şehri. Kardeşlerimiz okullarını bitirdiler. Evlerine ve ailelerine kavuştular. Dairelerimizde tabii boşalma oldu. Öğrenci arkadaşlarımız arasında tabii ki babalarından aldıkları harçlıklarla, dar bütçelerle okuyan arkadaşlarımız var. 3 aylığına evlerine boşaltıyorlar. Şu anda Eskişehir’de, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde apart daireler var. Bitirenler gidiyor, okullarını kazananlar, Eskişehir’i tercih edenler geliyorlar" diye konuştu.

AİLELER YATIRIM YAPMAYA BAŞLADI

Üniversiteye yakın 1+1 dairelerde artış olduğunu ailelerin ise dairelere yatırım yapmaya başladığını dile getiren Başkan Çelik, "Apartlar konusunda öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda son 5-6 yılda Eskişehirliler çok atak yaptı. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 1+1 dairelerde hızlı bir şekilde üniversite civarında artma meydana geldi. Bazı durumu olan öğrencilerimizin aileleri buraya yatırım yapıyorlar. Bugün 65 metre bir daire alıyorlar mesela. 80 bin liradan 150 bin liraya kadar apart daire var. Hem çocuklar ve aileleri para ödememiş oluyorlar hem de 4-5 yıl sonra okulu bitirince bu daireleri satarak gidiyorlar. Bazı yatırımcılarımız da bunu satmayıp kiraya vererek değerlendiriyorlar. Diğer şehirlere baktığımız zaman, rahatlıkla elini kolunu sallayarak Eskişehir’e gelebilir. Aileleri olmadan da rahatlıkla daire tutabilir. Hem Eskişehir halkı buna alışık bizim meslektaşlarımız alışık. Rahatlıkla gelip evlerini tutabilirler" ifadelerine yer verdi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.