Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Milli Piyango resmen satıldı

Genel

Türkiye Farklı Fonu tarafından Milli Piyango'nun ihalesi gerçekleştirilmişti. 10 yıl boyunca Milli Piyango, ihalede en iyi teklifi veren Demirören ve İtalyan şirket SISAL ortaklığında işletilecek. 

Milli Piyango, Demirören-SISAL ortaklığında 10 yıl işletilecek. Milli Piyango'nun satışının ardından Varlık Fonu açıklamasında taahhüt edilen 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan net tutarın bugünkü değerinin en az 28.1 milyar TL olduğu belirtildi. 

Kamuya azami fayda sağlanmasının gözetildiği teklif alma sürecinin  sonunda yüksek hasılat ve düşük komisyon kriterlerinde en iyi teklifi  veren Sisal - Şans Ortak Girişimi’nin taahhüt ettiği 10 yıllık  hasılattan kamuya kalacak olan meblağın net bugünkü değeri en az 28  milyar 119 milyon TL olarak hesaplandı. Süreçteki en düşük teklif 18.1  milyar TL net bugünkü değer üzerinden gerçekleşmişti  dolayısıyla  rekabetçi teklif süreci ile kamuya ek 10 milyar TL kazanç sağlandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Milli Piyango ülkemiz için  çok önemli bir değer. Eylül 2018’de göreve geldiğimizde kamuya en  hızlı fayda sağlayacak varlığımızın Milli Piyango lisansı olduğuna  karar vererek bu yöndeki çalışmalarımıza öncelik verdik. Maliyetleri  azaltıp ciroyu artırırken şans oyunlarımızı dünya standartlarına  getirecek bir modeli hayata geçiriyoruz. Türkiye’ye değer katma  misyonumuz doğrultusunda başarıyla tamamladığımız sürecin ülkemize ve  milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Demirören-Scientific Games OGG daha önce de İddaa ihalesini kazanmıştı. Kaynak: Sözleşme imzalandı: Milli Piyango da artık Demirören'in 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.