Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

MHP'den flaş 'af' açıklaması 

Genel

Gündem maddelerinden birisi olan "af" konusunda MHP cephesinden açıklama geldi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, 1 Ekim sonrasını işaret ederken, bazı suçlardan ceza alanları kapsamayacağını dile getirdi.

TBMM'nin açılmasına kısa bir süre kala yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi olacak mı konusu en çok merak edilenlerden birisi oldu. Binlerce mahkum ve mahkum yakını gözlerini TBMM'den çıkacak karar çevirdi. 

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Geçtiğimiz gün af konusu ile ilgili AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim tarihinde meclisin açılması ile konunun gündeme getirileceğini açıkladı. 

Bostancı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1 Ekim'de Meclis açıldıktan sonra ilk işimiz yargı paketi olacak. Yargı paketine ilişkin iç çalışmamızı bitirmeye çalışıyoruz, netleştirdiğimizde paketi muhalefete sunacağız. Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız. 2 ya da 3 gün içinde kendi iç bünyemizdeki çalışmayı tamamlarız önümüzdeki hafta çalışmayı muhalefet sunmayı planlıyoruz. Yargı paketinin içinde ‘idam’ cezası yok. "

MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ise konu ile ilgili meclisin açıldığı gün, gündeme geleceğini ifade etti. Aycan, kadın, çocuk cinayetleri ve terör suçlarının aftan yararlanamayacağını ifade etti.

Kaynak: Kamu Bülteni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.