Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mariam Kavakçı Erdoğan'ın yeni danışmanı oldu!

Genel

1999’da TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi sırasında tanınan ve bir süre önce Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan AK Parti'li Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olarak atandı. Mariam Kavakçı'nın danışmanlık görevine getirilmesine pek çok kişi tarafından tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karar sonrasında Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı danışmanı oldu. Kavakçı'nın Erdoğan'ın danışması olması sonrasında başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecradan tepkiler yükselmeye başladı.

ZAYTUNG TİYE ALDI

Gündemde yer alan haberleri absürt şekilde servis etmesi ile bilinen Zaytung, Mariam Kavakçı'nın Cumhurbaşkanı Danışması olarak atanmasının ardından yaptığı haberde şu ifadelere yer verdi:

"Mariam Kavakçı'nın Cumhurbaşkanı danışmanlığına atanması, çocuklarının bir baltaya sap olmasından umudu kesen milyonlarca aile için umut oldu..."

İŞTE MARİAM KAVAKÇI ATAMASI SONRASINDA GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI:

MARİAM KAVAKÇI KİMDİR?

Mariam Kavakcı bir konuşma dili patoloğu ve iş kadınıdır. Dr. Kavakci’nin araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunmaktadır.

Ek deneyimleri arasında motor konuşma bozuklukları, fonolojik bozukluklar ayırıcı olarak tanı aldığı bir klinikte çalışmak ve koklear implantları olan çocuklara tedavi uygulamak bulunmaktadır.

Mariam Kavakcı 2017 yılında, İkinci Yüksek Lisans derecesini Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.