Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kamuya 40 bin personel alınacak! Kamu işçi alımı başvuru şartları

Genel

Devlet Personel Başkanlığının sitesinde yayınlanan ilana göre kamuya 40 bin personel alımı yapılacak. Kamu alımı hangi kadrolar yapılacak? Kamu alımı başvuru şartları nelerdir? Tüm merak edilenler haberimizin detayında...

Başta sözleşmeli er, öğretmen ve askeri personel olmak üzere birçok alandan kamuya 40 bin kişi alınacak. Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinden yayımlanan ilana göre çeşitli kademelerden 40 bin kişinin kamuya alınacağı duyuruldu. 

2019 SÖZLEŞMELİ ER ALIMI

Milli Savunma Bakanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdamı sağlamak üzere 13 bin sözleşmeli er alımı yapılacak. 25 yaşını doldurmuş adayların başvuru yapacağı sözleşmeli er alımı "personeltemin.msb.gov.tr" internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle giriş yapılarak başvuru yapılabilecek. Adaylarda aranan diğer nitelikler ise Devlet Personel Başkanlığının sitesinde yer almaktadır.

2019 JANDARMA ALIMI

İçişleri Bakanlığı ise Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 40 erkek, 335 kadın olmak üzere toplam 3 bin 375 jandarma alımı yapacak. Ön başvuru yapmak isteyen adaylar "vatandas.jandarma.gov.tr" adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet vasıtasıyla yapılabilecek. Başvurular, 13 Mart'a kadar yapılabilecek.

2019 ÖĞRETMEN ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılının ilk etabında 20 bin öğretmen alımı yapacak. Başvurular ise 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınavlar ise, 12-30 Haziran'da düzenlenecek. Başvurular, MEB'in internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

2019 KAMU ALIMI

Başta sözleşmeli er, jandarma ve öğretmen alımlarının yanı sıra birçok kamu kurumuna da alım olacak. Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde (www.dpb.gov.tr) birçok üniversite, belediyeler ile Türkiye Elektrik Dağıtım, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Devlet Demiryolları gibi kamu kurumlarının personel alım ilanları yayınlanıyor. İlanlarda adaylar için aranan şartlar ve başvuru süreleri de yer alıyor.

Kaynak: Yeni Akit

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.