Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İzin saatini geçiren babaya ters kelepçe şoku

Genel

Çocuklarını sokağa çıkaran baba, izin saatini geçirince polis ile aralarında gerginlik yaşandı.


Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydana gelen olayda, 0-14 yaş çocuklara yönelik sokağa çıkma izni dolayısıyla çocuklarını sokağa çıkaran baba, izin saatini geçirince bekçi ve polislerle arasında tartışma çıktı.

Eve dönüş esnasında şahıs ile izin saatini aştığı konusunda kendisini uyaran bekçi ve polisler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle polis, şahsa ters kelepçe takmak istedi. Olay yerinde bulunan basın mensuplarının olay anını görüntülediği sırada, basın mensuplarının görüntü çekmesi polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

19 Eylül Gazeteciler Derneği, son dönemde bekçilerin vatandaşlara yönelik olumsuz tavırlarının arttığını söyleyerek konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Altınordu’da yaşanan bir olay her şeyden önce vicdanlarımızda derin bir yara açmıştır. Bir babaya üç küçük çocuğunun yanında ve yüzlerce vatandaşın gözü önünde yapılan bu fiziki ve manevi şiddeti şiddetle kınıyoruz. İnanıyoruz ki babalarına yapılan uygulama karşısında o küçük çocukların ağlama ve çığlık sesleri uzun süre kulaklarımızdan ve hafızalarımızdan silinmeyecektir. O çocuklarda o travmanın da uzun süre devam edeceği kaygısı taşıyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.