Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşadamı Haydar Acun'dan YSK'nın kararına ayar niteliğinden AK Parti formülü

Genel

Bloomberg HT'de Açıl Sezen'in hazırlayıp sunduğu Yatırım Kulübü programına konuk olan İş Adamı Haydar Acun, YSK'nın aldığı karara tepki göstererek, anayasa için 'AK Parti formülü' önerdi.

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, İBB'de seçimin yenilenmesi kararının ardından çıktığı televizyon programında piyasada yaşanan dalgalanmaya ilişkin, Anayasa için AK Parti adına 2 madde önerisinde bulundu. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da, Haydar Acun'un yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. 

AK PARTİ DIŞINDA SEÇİMİ KİMSE KAZANAMAZ

Acun'a YSK kararı sonrası piyasada yaşanan sarsıntılarla ilgili olarak “Normalleşme nasıl olur? Bu bir ilk gün tepkisi mi? Yoksa bizle devam edecek bir tepki midir?” sorusu yöneltildi.

Acun da soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye'nin risk primini düşürecek, Türk Lirası'na güven, piyasaya istikrar sağlanacak bir şey yapılabilir aslında. Yapılacak şey de çok basit. Anayasanın 1. Maddesine ‘Bundan sonra AKP dışında hiçbir parti seçim kazanamaz, yüzde 80'in altında oy aldığı her seçim yenilenir’ yazalım…”


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.