Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İmamdan hayrete düşüren bayram namazı hutbesi: Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik

Genel

Ramazan Bayramı dolayısıyla binlerce vatandaş bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Gaziantep'te bir imamın verdiği bayram namazı hutbesi hayrete düşürdü. İmam hutbesinde, "Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandı. Büyük tepkilere yol açan olayın ardından imam hakkına soruşturma başlatıldı. 

Gaziantep Şahinbey'de bulunan İyinaca Camii'nde okunan bayram namazı hutbesi büyük tepkilere yol açtı. Skandal ifadelere imza atan imamın "Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" sözleri sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Gaziantep Valiliği tarafından imam hakkında soruşturma başlatıldı. 

KEŞKE KAYBETSEYDİK

Şahinbey ilçesindeki İyinacar Camii'nde bayram hutbesi sırasında bir imam, "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1. İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2. İnönü'de şöyle zafer kazandılar. Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler? Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI, AÇIĞA ALINDI

Sosyal medyada büyük tepki toplayan görüntülerin ardından bir açıklama yapan Gaziantep Valiliği, imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gaziantep Valiliği, bayram namazı öncesi vaazda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İyinacar Camii imamının açığa alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, imam hakkında idari soruşturma açıldığı hatırlatılarak, "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.