Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İçişleri Bakanlığından 81 ile koronavirüs genelgesi

Genel

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tanısı konulan ancak izolasyon koşullarına uymayan kişilerin virüsü yayması adına 81 ile genelge gönderdi. 

İçişleri Bakanlığı 81 ile koronavirüs genelgesi gönderdi. Gönderilen genelgede kendisini karantinada tutarak izolasyonu sağlamayan kişilerin yurtlarda tutulması kararı belirtildi. 

Genelgeye göre, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 72'nci maddesinde yer alan "hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenler" ile ilgili hüküm kapsamında alınan tedbirlere göre, izolasyon koşullarını ihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan geçici nitelikte yerlerde konaklayan kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere valilerce yurt ve pansiyon gibi yerler belirlenecek. 

İlgili bakanlıklarca valiliklere tahsis edilecek yurtlar veya pansiyonlar görev paylaşımına göre çalışacak. Buna göre, yurt veya pansiyonların yönetimi vali tarafından görevlendirilecek bir mülki idare amirinin genel koordinasyonunda mevcut yöneticilerle sağlanacak.

Valiler tarafından gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da personel görevlendirilmesi yapılarak, bu yurt veya pansiyonlara personel takviyesi yapılacak.

Yurt veya pansiyonların her türlü temizlik hizmetleri ve diğer lojistik ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.